lauantai 28. syyskuuta 2013

Me niin hävittiin tämä sota....

Minusta syksyn pimenevissä illoissa on oma kauneutensa. Voiko minään muuna vuodenaikana siivoaminen olla näin helppoa kuin syksyllä. Kaataa itselle lasin valkoviiniä ja sytyttää kynttilöitä, ja katsos kotona näyttää heti paljon puhtaammalta. Harmi ettei Ikean Ingvar-setä huomaa myydä tuoksukynttilöitä "Puhdas koti (Ajax-tuoksulla)". Annettakoon anteeksi. Ingvar-sedällä on ollut kamala kiire noiden litteiden laatikoiden ja expedittejensä kanssa.

Harmillisesti vain yksi luomakuntamme suurimmista vitsauksista tulee häiritsemään syyskodin rauhaa. Nuo siivekkään taistelulentäjät, banaanikärpäset. Kyllä on kaikki niksipirkan ja netin "näin pääset eroon banaanikärpäsistä"-vinkit koluttu. Olen jopa käynyt kemiallista sotaa Raid-pullon kanssa, mutta turhaan. Jään odottamaan ainoaa oikeaa asetta, pakkasta. Sittenpähän nähdään kuka tämänkin sodan voitti. Siihen saakka täytynee vaan jatkaa epätoivoista metsästystä ja muistaa hymyillä aamulla keittiönkaapeilla iloisena istuksiville syksyn kuokkavieraille.

Vanhin rakkautemme hedelmä muistutti minua viimeisen postauksen jälkeen, että hänkin haluaisi uusia itseommeltuja vaatteita. Myönnän viime aikaisten ompelusten keskittyneen itseeni ja U:hun. Osui ja upposi, joten tänään aloitin aamun leikkelemällä lapsen toivekankaista hänelle kotiasun (jota kuulemma tullaan pitämään myös koulussa).








Kankaat on Triteksiltä. Paita Nansoa ja housut harjattua collegea. Paidan kaavana Ruler (146) ja housujen kaavan olen piirtänyt itse käyttäen pienempää kaavaa apuana. Hyvät tuli.

36 kommenttia:

  1. Ihana paita ja housut! Ja kaunis tyttö! :)
    Meillä on banaanikärpäsiä melko vähän ja syy on siihen magneetti vesitikku (energetix) hedelmäkulhossa.
    P.s. Minäkin kerkesin tänään bloggaamaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MIstäs noita tikkuja saa ostaa???? Laatoitan koko keittiön niillä ;)

      Poista
  2. Tosi kivat vaatteet ja hurjan kaunis tyttö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, onneksi ulkonäkö ei periydy aina äidiltä :D

      Poista
  3. Samaa olin sanomassa edellisten kanssa! Paidan kuosi on hauska, sopii "isolle tytölle"!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä kangas oli M:lle pakko saada! Tyttö tykkää itsekin hurjasti!

      Poista
  4. Kauniita vaatteita ja tyttö :)
    Ah nuo ihanat vihulaiset... Meiltä löytyy niitä kolme (laskukeni mukaan, mutta todellisuus voi olla muuta), kaksi yläkerrassa ja yksi alhaalla, eikä täälläkään keinot purreet... Noh, pakkanen sitten kai avun tuo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä niitä on laskujeni mukaan 50-100. Raatoja toinen mokoma....miksi ihmeessä ne rakastavat juuri meidän kotia????

      Poista
  5. Ihana setti tytöllä! Meillä lähtee banaanikärpäset (siis oikeesti) sillä, että laitetaan lasin pohjalle 1-2cm viinietikkaa ja sekaan pari tippaa Fairyä. Sinne menevät ja kuolevat =)
    Elisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii, pari vuotta aiemmin niitä imuroin :D mutta nyt tämä ainoa tapa!! Itse laitan vettä, pari tippaa käsitiskiainetta ja suihkautan viinietikkaa niin että väri muuttuu, toimii siis ainesosien suhteita muuttelemallakin. Joskus joutuu vaihtamaan litkun parin päivän välein, jos ollut paljon öttiäisiä. Litkun kun kaataa lavuaariin on kummallisen virkistävää katsella sitä tummien pisteiden määrää... ;)

      Poista
    2. Allakirjoitan saman. Liekö meidän lennokkaat älyllisiä olentoja, mutta nykyään nuo ryökäleet ei tuollakan ansalla täysin lopu :)

      Poista
  6. Kivoja juttuja olet jälleen kerran ommellut - ja kaunis tyttö sulla! Vastaus banaanikärpäsongelmaan on lihansyöjäkasvin hankinta - niin ainakin viisaat väittävät! :-D http://yle.fi/uutiset/banaanikarpaset_kuriin_lihansyojakasvilla/6848321 Käypäs kukkaamassa ;-)

    VastaaPoista
  7. aivan ihana tuo puserokangas tosiaan ja hienot housut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuo kangas on minunkin mielestä aivan ihana. Onneksi sitä jäi vielä pipopaloja.

      Poista
  8. Tosi kivan näkönen setti ja voih miten mahtavat hiukset sun tytöllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ja kyllä M:n hiukset ovat mahtavat, etenkin ilman takkuja. Onneksi ei enää tarvitse istua iltoja selvittelemässä hiuksia....

      Poista
  9. Ihana setti ja ihanat hiukset ja ihana tyttö!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja mie en enää päässyt sinun plogiin ihastelemaan :(. Voi harmitus.

      Poista
    2. Blogi on toistaiseksi suljettu kaikilta, voipi olla että palailen pian taikka sitten toisella blogilla, mutta täällä sitä ollaan ihastelemassa muitten töitä! :)

      Poista
  10. Onneksi ne pienet lentäjät eivät ole lainkaan kiinnostuneet ihmisestä. Minä olen saanut ne kuriin imuroimalla. Imuri on koko ajan ollut keittiön nurkassa odottamassa surmauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin on onni ettei taistelulentäjät ole kiinnostuneita minusta. Imururointi olisikin hyvä idea! Samalla voisi ehostua koko koti.

      Poista
  11. "eksyin" ensimmäistä kertaa sivullesi ja mykistyintuosta paitakankaasta. Onpa herkku! Liityn myös ihastelemaan tyttäresi kauniita hiuksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa käymään. Kangas on minusta yksi Nanson onnistuneimmista printeistä!

      Poista
  12. Ompas hieno asu. Miten en ole tuota kuosia huomannut? Ja täälläkin on kärpäsiä metsästetty, kun miehen ryöjäke jätti omenoita sisälle. Mur.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenat, tomaatit, sitruuna....mitään ei saisi olla pöydällä. MUR.

      Poista
  13. Haa, osu ja uppos. Tämä syksy on tullut vietettyä banaani tai paremminkin omenakärpästen lahtauskehittelyn parissa harvinaisen monta tuntia. Monenlaista ansaa erilaisin litkukoostumuksin käytössä ja imuri passissa alle 3 metrin päässä. Nyt näyttää selvästi helpottaneen noiden pirulaisten suhteen. Huh.

    Hieno on setti taas kerran. Multakin on tuollainen Nanson kangas mennyt aivan ohi. Tuostahan voisi ommella vaikka mitä!

    VastaaPoista
  14. Apua, mikä kielikukkasten äiti tuosta tuli. Ou nou...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kangas on minusta ihana ja olen harmittanut, että en hamstrannut tuota enempää.

      Poista
  15. Mä ihastelen myös tyttäresi kauniita hiuksia :)

    Banaanikärpäsongelmaa täälläkin... eikä auttanu omenaviinietikka ja fairy. Seuraavaksi kokeilen olutta (alkoholillista) ja sen sekaan fairya. Ärsyttävää porukkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi en ole ainoa ongelmani kanssa :), vaikka harmillisen useassa perheessä tuntuu olevan samaa ongelmaa.

      Poista
  16. Hauskasti sopii tuo kuosi tytönkin paitaan, meillä siitä on tehty pojan paita aikoinaan. Mutta se, mitä tulin juuri suosittelemaan, on pipot just tästä kankaasta, hirveän kivoja tulee. Olen niitä kasapäin tehnyt lahjoiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tänään ompelin itselleni pipon tästä kankaasta ja on huippu!!!!

      Poista
  17. Ompas kyllä aivan tosi kivannäköinen kangas paidassa! ...ja nuo hiukset... :O

    VastaaPoista
  18. Ompas kyllä aivan tosi kivannäköinen kangas paidassa! ...ja nuo hiukset... :O

    VastaaPoista